Verslag Eldense draai 2015

Eldense draai 2015Op 21 Juni was er de combinatiewedstrijd van de Free-wheel Inline Cup Oost samen met de Mijnten cup bij de Eldense Draai in Arnhem. De Dames reden 10 ronden en de Heren 15 ronden.

Nog net voor de start van de skeelerwedstrijd te Elden waren de weergoden ons echter niet goed gezind. Zes weken lang geen regen van betekenis maar nu gaan wij met onze competitie naar de kermis skeelerkoers in Elden en dan komt het met bakken te gelijk uit de hemel vallen. Door deze fikse regenbui was het parcours erg glad en waren er helaas een paar valpartijen.

Maar ondanks deze hoosbui maakten de 45 deelnemers er een open wedstrijd van. De eerste paar ronden was het stuivertje wisselen in de kopgroep. In deze groep zat onder andere ook de dagwinnares bij de dames Dominique Lommers en zij kreeg in het begin goed tegenstand van Amanda Grandia en Marissa Dekker. Naarmate de wedstrijd vorderde droogde het wegdek ook geleidelijke op waardoor het tempo ook omhoog ging.

Harrie Nijhof en zijn skeeler maatje Han Donderwinkel en Henri Van Ramhorst gingen de strijd aan met de jonkies in de kopgroep waardoor het gemiddelde halverwege de wedstrijd boven de 31 km kwam. Twee ronden voor de finish vonden de heren B en C rijders het genoeg en namen zij het heft over van de Masters waardoor de kopgroep in de laatste ronde uit elkaar werd gereden. 
Een erg opvallende skeelerraar vandaag was Thijs Kalthof (heren kadet algemeen 9 plaats) en die moeten we voor de toekomst in de gaten houden.

Ondanks de regen waren de toeschouwers in grote getalen aanwezig (weet niet of dit voor de wedstrijd was of voor de kermis) en het was erg gezellig op de baan en op het kermis terrein.

Dames
1 Dominique Lommers.
2 Thirza Gorkink.
3 Antoinet Prins.
4 Leoni Klompjan.

Heren A,B C
1 Michel Eenkhoorn.
2 Martijn de Boer.
3 Berry Perdonk.
4 Kevin Kalthof.
5 Gerben Beumer.
6 Rinus van der Veen.

Masters 40,50 60.
1 Han Donderwinkel.
2 Harry Nijhof
3 Marcel van der Burg
4 Patrick Degens.
5 Theo Selman.
6 Roelof Schreur.
7 Geert Veenstra.
8 Erik Huizing.
9 Eric Kalthof.
10 Gerard Nijhuis.